ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 30. mai 2010

Paviljongfornyelser, regn og sånt

Endelig fikk jeg nytt tak til paviljongen!! -Phu! Skal si det tok tid.
Men her må jeg faktisk komme med litt ros til Claes Ohlsson (hvordan det nå enn staves).
Jeg hadde bestilt dette i begynnelsen av April..kom det noe? Næh. Ringte noen? Næh...
Så da durte jeg ut der på fredag med kampånden klar.
"Neeeeeeeii.. vi har ikke fått de inn enda."
"Vet du når dere venter de inn igjen da?"
"Neeeeii... tygge-tygge, desverre. Det står bare at de er bestilt."
"Ok?... kunne du prøvd å høre med lageret eller noe?"
"Hæ? tygge-tygge.. vettikke?"
Jeg skjønte jo at her var ikke arbeidslysten på topp, og det er ikke noe vits i å mase mer om det. Men så fikk jeg en idè.
Hva om de tok et tak fra en av pakkene med paviljonger, og ga til meg. Og så kunne de bare putte et oppi der selv etterpå når de fikk de inn igjen?
"Ææææhhhh går det an? tygge-tygge"
"Ja du kan jo høre med sjefen din?"
Joda. Det gjorde hun da, og kom tilbake med et tak til meg. Hun så oppriktig glad ut hun også. Så vi ble så glade begge to og ønsket hverandre en kjempehelg og alt det der. Bra service in the end!

Så var det neste butikk som ikke akkurat er kjent for å være på superstjernetoppen over overrøsende service.. JYSK....
Jeg hadde sett meg ut et møbelsett jeg hadde lyst på. De hagemøblene jeg hadde fra før, sånn blå i plast gikk jo aldri i stykker!! Og da hadde jeg ikke hjerte til å bytte de ut. Men de var alt for store og bulkete for den paviljongen vi har. Men nå bestemte jeg meg for at etter snart 6 år så var det lov å bytte de ut.
En kjapp telefon til svigerinnen med ny leilighet og uteplass.. ville hun ha de? Joda det ville hun da. Så da var i alle fall miljøfaktoren på plass. Gjenbruk. Bra!
Disse her var vel ikke verdens mest solide og slikt. Men de var faktisk de jeg fant som passet best inn og ikke kostet det hvite ut av øyet for å si det sånn.
Men jeg gruet meg til å handle på JYSK.. pleier å være en veldig høy stressfaktor.
Men da jeg kom dit, så var det en ung mann som var riktig så hjelpsom! Han dro fram, diskuterte fram og tilbake om materialer og slitasje og alt det der.
Bar ut i bilen.. stablet og bant fast bagagelokket.. vips.. så var jeg hjemme igjen med hele greia i løpet av 15 min!... Hæ? Hva skjedde? Hurra!!
Synes faktisk det så helt greit ut jeg. Mye bedre plass og ikke så klumpete lengre.
I dag regner det.. endelig må jeg faktisk si. Det har vært lang periode med sol og kaldt.. og tørt! Så lit regn er egentlig ok.
Seeee!!! Knopper på Pandorea Sjasminoides, fra Orchis i Portugal!! Er det muuulig!! Åh jeg er så spent!
Nå begynner akeleiene sin dans. Dette er jo litt sånn "opp-ned-planter" Man må jo nesten legge seg flat i beddet og titte opp for å se blomstene. Men de er så søte der de svever over alt det grønne.
Hageputen som var her fra før, holder koken. Litt grell farge egentlig, men helt ok på denne tiden.
Så var det knopptid på de store korallfargede valmuene...Irriterende lang ventetid på disse her. Så pleier de å blomstre i løpet av natten. Vittig det der. De kan stå slik i ukesvis uten at det er tegn til liv. Og så poff... så er de bare der. Enorme blomster!
Endelig blomstrer denne Geraniumen. Men den er merket med Geranium oxonianum Frank Lawley. Og det er i alle fall feil. For dette er en Phaeum av noe slag.. Anyone? Lyse blader og mørk lilla blomst.
Og denne har en brukket plantelapp. Det eneste jeg kan se er G. phaeum Rose... Men finner ingenting hvis jeg googler heller. Anyone?
Deilige dråper på et hostablad.. men.. med regn kommer...
Fyttirakkern.. Jeg trodde først at dette var Iberia. Men har sett Iberia på vestlandet... dette er definitivt ikke det. Men eter da godt for det. Grrrr.... Sneglen på bildet er bare et par cm stor.. Se den lille med hus i øverste venstre hjøre!!! Så den ikke før jeg forstørret bildet her. Himmel.. daaaakaaar så liten!

Så litt påstander fra Lillegutt i sofaen her:
Han sitter å taster i vei på DS`en sin.. chatteprogram. Og har skrevet noe sånt som:
"oiaeagiudy6asdf9asf55adsf000" -Hva står det her, Mamma?
Og jeg prøver å lese det opp.. og ler og sier at det betyr jo ingenting.
Og da ser han streng på meg og sier.. "Johooooo!! Det er en jeg kjenner!"
Blogglisten

12 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Å så flott det ble i paviljongen nå! Passer mye bedre med lette møbler der.

Heldige du som har fått knopper på Pandorea, jeg er like spent som deg. Det er nok lang tid før min kommer med knopper, men nå får jeg iallefall sett hvordan den ser ut i "levende live". Har du litt kaffe til meg eller????

Kristin sa...

>Heii!¨

Godt det ordnet seg til slutt, lekkert ble det ihvertfall!

Og så utrolig mange flotte og spesielle blomster du har! Imponert!!

KLemmer fra meg

AnitaH2 sa...

Gjenbruk og lekre løsninger i samme slengen! Kan det gjøres bedre?!

Anonym sa...

Ja, det var på tide med regn nå. Det er litt synd at det ikke er varmere for tida, for været i seg selv har jo vært flott den siste uka. Håper sommeren snart kommer her i sør. :)

orchis sa...

Kjempegøy at Pandorea har knopper - et godt tegn på trivsel og riktig stell! Har vel vært nesten like spent som deg og Ellea... :)
Kos deg/dere i den flotte paviljongen. God søndag.

line sa...

Så flott blogg du har, håper det er greit at jeg legger en link i bloggen min ;)

Anonym sa...

Geraniumen kan kanskje være 'Rose madder'? Du får sjekke. Tudeliduu!

Blomsterguri sa...

Mye strev for nytt tak, men fint ble det! - ikke minst med nye møbler! Utrolig så mye spennende blomster du har da - og enten så har du flere sniler enn meg, eller så er det synet mitt det er noe galt med! :-)

Tonerose sa...

Så lekkert det ble i paviljongen din!! Og jammen må jeg si du kom bra ut av det på shoppingturen!!

ja, jysk er overhodet ikke flinke på service.. Husker vi hadde servicekurs på jobben - og der var det alltid sånne lister med på-topp-butikker, og tilsvarende nederst-på-lista-butikker fra år til år i kundeservice.. Og de var alltid laaaaangt nede.. Men har selv erfart at det er noen av butikkene med overraskende flinke og hyggelige ansatte!! Så det er herlig, de har jo så masse bra ting. :o)

Møblene passet perfekt inni paviljongen, også så nydelig du har ordnet med blomster oppetter stoltpene etc. Utrolig flott gulv dere har forresten, nydelig med den grå fargen!!

Masse lekker blomstring hos deg! Hos meg er det bare akeleier av alt du har i hagen din, som jeg har. Men jeg gleder meg over de, de er jo så søte - og overrasker stadig med alle steder de sprer seg! :o)

Utrolig skjønne bilder du viser, hva slags kamera har du? Likte spesielt godt bildet med vanndråpene på valmueknoppen! NYYYDELIG! :o) ...ønsker meg makro..

josimo sa...

Heisann

Fikk kjøpt en flott Emma stikling hos Ninus på Pelargoniumsforumet, hun har ALLTID flotte,store,sunne stilikinger

Masse flotte bilder inne hos deg

Unknown sa...

Tonerose. Jeg bruker et Nikon D3000 mener jeg det heter. Speilrefleks. Ikke det dyreste på markedet, men helt ok.

IngunnBW sa...

Paviljongen din er så kosleig! Herlig at du fikk så god og effektiv hjelp til taket :)

Related Posts with Thumbnails