ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

søndag 5. oktober 2008

Pelargoniummishandling

For en vær som har vert i natt! Ute lå potter og leker strødd overalt. Det var på tide å få dem inn i drivhuset, ja.
Var nesten helt ferdig med bobleplasten. Men hadde ikke tid til å knote med resten i dag. Så får ta den siste kortveggen en annen dag.

I fjor slet jeg veldig med plassen til Pelargoniumene. Så i år har jeg gått for mishandlermetoden. Jeg klippet alle helt ned. Rett og slett for å få bedre plass og oversikt.

Tok "backupstiklinger" av de fleste. Egentlig burde jeg ha tatt mange flere stiklinger av hver. Men jeg hadde rett og slett ikke jord nok. Så nå er det kastet på komposten. De må sikkert klippes til våren igjen, uansett. Så da blir det mere stiklingsmateriale.

Gubben hadde lovet meg at han skulle hjelpe med å ta ned paviljongen for vinteren, denne helgen. Men så ble det så mange andre ting han måtte gjøre..... typisk. Og hva skjedde i dag, når det blåste opp igjen? Jo taket revnet i festene!!!! Grrrrrrrr.... Men jeg antar jeg kan lappe det på et vis. Men guri så ergelig.

Har fått plantet alle løkene også. Har prøvd å merke hvor de er. Spesielt liljeløkene, for spirene dems er så små, og så lette å knekke om våren. Får håpe lillegutt lar merkene være ifred.
Trodde  det var så utrolig mange løk. Men tror jeg må kjøpe noen flere ja. Burde hatt flere Narsisser og Påskeliljer ser jeg. Har bare de vanlige gule her og der. Og så vil jeg ha sånne små blå som sprer seg i plenen.. hva heter de?-De som titter oppover, ikke de som titter nedover?

drivhus

The storm last night, made a great mess outside. So now I have moved most of the pots of Pelargonium inside the greenhouse. Isolated with bubble-rap, I hope all goes well this year too.
Have planted a lot of tulip and lillies also. But I still need more I think.

Blogglisten

8 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Jeg driver alltid pelargonium mishandling om høsten.....jeg bedriver fuchsia minshandling også:-) Da får jeg plass til masse i kjelleren. Setter du dem i drivhuset?

Unknown sa...

Pellisene går i drivhuset og Fuchsiaene går i kjelleren. Men har ikke hatt hjerte til å ta ned Fuchsiaene enda.

Elisabeth sa...

Mishandel av pelargoner...*sjokk*, neida, det er nok flere av oss som må ty til slike virkemidler innimellom. Verre er det med paviliongtaket, ifjor havnet hele vår paviliong på taket...etter en skikkelig storm. Men iår, klok av skade er taker borte*puster ut*

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Tell me about it... for et vær, hagen er ramponert, alt flyter, men det er vel håp bare jeg får ryddet litt.
Du var kommet langt..løker ..iiiikk!!! ,ikke tenkt på de engang.
Jaja, ting tar tid med meg sånn er det bare.
Ha en herlig dag.
Klem

Sine sa...

Så flink du har vært! Det er deilig å være i havn eller godt på vei når høstmørket og -stormene setter inn. Det er så deilig å sitte inne og høre vinden rive i husveggene utenfor.

Mete sa...

Lurer på om de små, blå (ikke Smurfene, altå) heter Bakkestjerne eller noe i den duren. Det er de jeg også vil ha maaange av!Og har et håp om at de blir enda flere, for de er så utrolig fine!

Trude sa...

chinodoxa- små blå oppadvendte stjerner som sprer seg veldig raskt. De blomstrer kjempetidlg og er skikkelig søte!! EN annen er scilla- finnes i mange varianter. Ser du bruker reoler fra IKEA- jeg har også kjøpt endel av de men ikke brukt de ute i drivhuset enda. Men smart. Har de få pellisene mine foreløpig plassert i en sånn reol i yttergangen. men de må vel settes kaldt snart...

tr3nta sa...

I loved to have a green house... Lucky of you to have it... :-)

Related Posts with Thumbnails