ROSES  CATS  TEST  VBHG  BLOGS

lørdag 10. januar 2009

Dritprat

I min familie var ikke avføringsvaner et åpent tema rundt middagsbordet akkurat. Har inntrykk at det egentlig ikke er et åpent tema i så veldig mange hjem i Norge.
Så forbauselsen var ganske stor, da jeg flyttet til Italia, og alle snakket åpenlyst om deres dovaner. “Har du vert på do i dag?” “Hvordan var det? “ “Gikk deg greit?” Osv… var vanlige spørsmål der nede.

Det var en enorm fokus på regelmessig avføring der nede. Reklamer på tv for Yoghurter og annet som fikk en til å gå regelmessig på do, strømmet over tv-skjermen i tide og utide.
Man kunne nesten ikke plinge i et glass to ganger uten at noen måtte tisse. ( Det var en reklame for et flaskevann med en lekker dame som drakk masse vann for da kan man gjøre masse: “pling-pling!!” Som da mente å tisse masse. )

Da mine venner fikk snusen i at jeg egentlig ikke husket når jeg var på do sist, så ble de helt fortvilet. Jeg og mine dovaner var  daglige samtaleemner. Hadde jeg endelig fått gått på do, så klappet de alle i begeistring. Himmel og hav! Man får jo forstoppelse av mindre!

Så da jeg flyttet tilbake til Norge la jeg fra meg dopraten i Italia kan man si. –Helt til jeg møtte min mann. Han og hans familie har et helt avslappet forhold til dette.  Men jeg har jo glidd inn i mine: “dette er ting som ikke eksisterer” vaner. –Noe min mann synes er festlig.
Så i dag skulle min han og barna ut å hente noe, og jeg tenkte at jaaaa da har jeg litt tid for meg selv. Men dette er hva jeg så på speilet på badet…

001
Himmel så vittig. Egentlig skulle jeg blitt sint av 3 grunner.

  1. Fordi han har skitnet til speilet, lebestift er noe herk å få av.
  2. Fordi han har brukt min lebestift som jeg har lite igjen av.
  3. Fordi han bruker et sånt ekkelt ord, som man ikke sier.

Men jeg kan jo ikke la være å le da. Noe så dumt!

Ellers så har vi fått pc`en til gubben Up and running! Nå har jeg endelig fått til å lagre nettverket så han slipper å legge inn passord og hele sulamitten hver gang han logger seg på. MSN funker også! Hi-hi..

008

Så nå kan jeg sitte å irritere han med meldinger mens han leser om trav. “Gi pokker i å skriv til meg!” Sier han surt, mens han studerer stamtavler og rundetider, eller hva i huleste han driver med. Hadde han enda spilt på hest, og vunnet milioner, ( han er for forsiktig til det  ) så jeg kunne fått dette:

007

Men det ser ut til at det blir solgt før vi får solgt vårt…. *legger meg ned å griner*

Blogglisten

17 kommentarer:

MYHRA sa...

Utrolig morsomt! Synd med lebestiften, men ellers var det faktisk litt morsomt. Kanskje ikke rette motivasjonen når du endelig skulle ha litt tid for deg selv.. ha ha..
Håper du får en fin lørd kveld videre!!

Ellen Walnum sa...

Å jeg har vært så spent på hvordan det gikk på visningen! Vi kan jo håpe på at dere får solgt huset superfort!

Hva med en bitteliten drivhuskjas i morgen?

Morsomt med "det vi ikke snakker om" på speilet ditt - men han kunne jo i anstendihetens navn brukt en leppestift du ikke liker!

Ser forresten ut til at de har samme farge på leketøyet sitt tilogmeg:-))))

AnitaH2 sa...

LOL!
Kjenner meg godt igjen, svigerinna er veterinær med spesialisering på mage/tarm. Intet menneskelig er fremmed, uansett om man spiser.
Mens min egen familie ikke er helt der, kan man si.
Hvordan fikk du det bort, forresten? Sminkefjerner eller glasspuss?

Petunia sa...

Å, gud for et herlig innlegg!
Dritbra, rett og slett!
Jeg er nok slik som deg. Går kun på do når jeg har huset for megs elv og med alle hjemme i to uker i julen, så blir det litt slitsomt kan man si.
Jeg synes du skal gi din mann et kyss og takke han for at han har et slikt avslappet forhold til egentlig verdens mest naturlige ting...
Det som kommer inn - må jo ut før eller siden...
Slik er det bare!

Unknown sa...

Ellea: JA!! Hurra! Jeg kan se om jeg kan komme opp til deg? Litt bedre plass der eller?
AnitaH2: Det står der enda.. men det blir nok smikefjerner ja.
Petunia. Hi-hi.. ja julen er slitsom på det punktet.

Miamaria sa...

Ha ha ha, hysterisk!

Anonym sa...

Det minner meg litt om et besøk hos farfar på gamlehjemmet her i kommunen for to-tre år siden. To av de andre på avdelingen satt sammen og diskuterte litt av hvert. Plutselig sier den ene (skriver på dialekt her, men burde være forståelig): Vet du kå? I da tili drejd æh ti minutte sejnåre enn vanli... De ekkje bra.

Den andre svarer da: Nei, de vakkje bra, ikkje i de hejle tatt.

:D

Så slike steder kan avføring og ikke minst regelmessigheten være et samtaletema av interesse.

Ellen Walnum sa...

Kjempekoselig om du tar deg en tur! Bare send en SMS du.

hildeG sa...

Når man er ung, tenker man på kjærlighet. NÅr man er middelaldrende, tenker man på penger. Når man er gammel, tenker men på sin mage.

Jeg ble kurert for dette i løpet av en av mine første sommerjobber på sykehjem. Rapport og lunsjpause var sammenfallende, og siden mange eldre sykehjemsbeboere har treg mage, dreier mye av rapporten seg om avføring eller mangel på sådan. Så det bryr meg ikke å spise maten min samtidig som folk prater dritt, for å si det sånn - men jeg har ikke sett behovet for å innføre det her i heimen, hihi
Det fins da vitterlig mer interessante samtaleemner. Var ikke klar over at italienerne var så opptatt av dette, skjønt jeg visste jo at de er veldig opptatt av mat og fordøyelse...

Anonym sa...

Du Charlotte, du Charlotte - du er sannelig en kilde til frydefull latter her i heimen!!
Jeg mener for øvrig at det må da kunne gå an å snakke om fordøyelsesrelaterte emner, men kanskje ikke ved måltider :lol: ?

Herlig han fyren din. Leppiser kan skaffes igjen, fyrer kommer bare i unike utgaver ;-)

Wenche sa...

HeHe, kjempemorsomt :-)

FO - 2 sa...

Ja, fysj og fysj. ;)
Ett kanskje mer tabubelagt tema enn sex, til og med. ;)
Etter mange års jobbing på sykehjem, så ble temaet dagligdags. På slike steder diskuteres det til og med i lunsjpausen. ;)
Men, om det er ett så veldig koselig tema..... Neeeei!
Vet du hvordan en sunn bæsj skal se ut forresten? Hehe.
S-formet med fin konsistens. Ikke hard, ikke mye.... En fin mellomting. Blææææhhhhh!!! ;)))

IngunnBW sa...

Himmel - for et varp av en mann :) Jeg hadde knukket sammen i latter over en slik melding på speilet. Når vi nå kjenner bakgrunnen for den var den jo bare enda mer ustyrtelig morsom. Jeg ante ikke at italienere hadde slik fokus på utbyttet i toalettskålen, festlig lesing dette :) En med kronisk forstoppelse må jo bli veldig populær der nede? Skal dere flytte? Må visst lese meg litt nedover i innleggene dine jeg. Det er så mye her for tiden at jeg ikke har tid til å følge opp alle bloggene 'mine' så ofte jeg ønsker.

Ellen Walnum sa...

.....det ligger noe til deg på bloggen min....

BRUDEPARET sa...

Hoho, som "gammel" sykepleier så har jeg hørt min del drittprat opp igjennom. Og jeg må si at jeg så de eldre virkelig satt pris på dette temaet. Jeg tror du og gubben går en lys fremtid i møte med slike meldinger på speilet! :)

Elisabeth sa...

Jeg må jo bare le da over dette "drittpratet"..*ler*
Jeg jobbet en stund i eldreomsorgen, og er det et sted hvor slike ting blir nøye debatert hver dag, ja så er det der.. Har hatt min del av møkkaprat man man si..*ler enda mer*

Anonym sa...

Hehehehe... nå har jeg ledd så jeg har vondt i hele fingern... dette var dagens "speil"spøk!Tommel opp for gubben, hehe! Men jeg er helt enig med deg: "Drite gjør man i all fred" - for et språk du lærer meg da... :o)

Related Posts with Thumbnails