tirsdag 26. januar 2010

Ikke for sarte mager akkurat...

I går var Storesøster og jeg hjemme hos en av de som har Zoologisk forenings barnegruppe. Vi hadde jo funnet en kråke på veien, og som Askeladden så tok vi dem med hjem. Vi ringte B, og spurte hva vi kunne gjøre med den. Og joda. Koke og skrelle!

Da vi kom dit var det flere der, og annet vi kunne tuste med. Det ble litt skallerensing og flåing. Merk: ingen dyr ble skadet eller avlivet for disse tingene. Dette er lovlig "roadkill". Dvs dyr som er funnet døde allerede.


Stakkars Nøtteliten og Rotta...De ligger til tining på radiatoren.


Kråka som vi fant, var litt for mye spist på av rovdyr. Så her kan ikke kroppen brukes. Så storesøster må ta av hodet og føttene. De skal vi bruke.


Storesøster studerer ivrig, anatomien til kråka.. eller det som er igjen av den. I gryta ligger kråkehodet sammen med et måkehode. De skal nå kokes.. utenfor... blæææææHer får hun faghjelp for å lære hvordan og hvor man skal skjære. For å bevare skinnet, og kunne flå det ordentlig.Nøtteliten var antagelig overkjørt.. han var ganske klein innvendig, og det tøt litt for mye her og der. Så da må Mor trø til for å fjærne gørra så pelsen ikke blir så tilgriset. "Men himmel, hvor mange meter med tarmer har et ekorn egentlig?!"Det lukter ganske stramt av nykokte fuglehoder... tar en stund å venne seg til.

Alt må pirkes bort. Ingen kjøttrester kan bli igjen. Men kråkehodet er ganske porøst og skjørt, så her må vi være forsiktige.


Da er Nøtteliten bare skinn.. og ingen ben. Vasket i zalo og fønt. Nå må han ligge til tørk, innsmurt med et slags pulver på innsiden så det holder seg. Tror det blir en omgang med børsten også.
Kråkeføttene er satt til tørk på en ispoporplate sammen med kråkeskallen. Nytt innslag til Storesøsters samling.

Mer lærerik kveld skal man lete lenge etter! - Men av en eller annen grunn detter gutta ut av slike ting. De synes det er alt for kvalmt. Merkelig ...

Får vente noen dager før vi tar bilde av de når det er helt ferdig da.
Foto: Beate Johansen, og meg.
Blogglisten

17 kommentarer:

MYHRA sa...

Milde himmel!!!!
Jeg tåler det meste av grisehoder og annet spiselig "gørr" men dette hadde jeg nok gruet meg til. Da jeg var kokkelærling fikk jeg alle "grise" jobbene, mens gutta stod og så på, eller de snek seg unna.
Stilige oppgaver dere har!

Røsslyng sa...

Uæææ...hm, zalofasket og fønet... tja... Jeg hadde nok ikke orket å være med på noe slikt, fikser såvidt å fjerne fuglelikene etter katten og håper i det lengste Gubben kan ordne opp slik at jeg slipper. Nei, dette var i ekleste laget for meg, men sikkert lærerikt å være med på og klesklype er nok nødvendig "verneutstyr" :o)

Elsa sa...

Dette var nok helt sikkert en lærerik kveld. Synes storersøster er tøff jeg:)

Elsa sa...

Skriveleif- storesøster skal det stå

Ellea sa...

Tja.....hadde dette vært ønskeaktiviteten om jeg nå hadde en kveld ledig.....neeeiiii.....synes jeg storesøster og mammaen er tøffe?.....jaaaaaaa!!!

Trude sa...

WOOOW,,,,hadde det her vært en film så hadde den nok hatt 18 års aldersgrense,,,,hahahaha sterke saker:-)

Mari sa...

Flinke dere er, Storesøster er tøff, er nok ikke mange i den alderen som hadde blitt med på det der (bra det bilde med klypa, hehe)
:) synes selv at det er artig å finne ut hvordan ting henger sammen og da vi hadde slakting av sau på skolen satt jeg og kikket på innvollene og sjekka hvordan de så ut innvendig til jeg blei henta av læreren :)

nefertiti sa...

Kult!

...men vet ikke om jeg hadde orket selv...

solfrid sa...

Veldig enig med nefertiti. Men, jeg har en sønn som hadde elsket det - derfor skal ikke disse bildene vises til ham...

krepsemor sa...

Du imponerer stadig ;o) Er det i det hele tatt noe du ikke kan?

Pusepilde sa...

Hehe, veldig bra! Skulle gjerme hatt muligheten til å delta på noe sånt :)

Margareth and Damien sa...

Veldig modig gjort må jeg si!!!! Utrolig interessant ser det ut som - men lukten er vel kanskje nok til at de fleste hadde holdt seg unna et slikt prosjekt??? Stilig var det nå i hvertfall :-))))

orchis sa...

Urgh..!! Hver sin smak, hver sin hobby! Men interessant er det sannelig. Savnet hvite frakker, slike som patologer har. Sy det til neste gang! :)

Berit sa...

Ikke overraska over at gutta detter ut. Man vet da hvem som utgjør det sterke kjønn! ;)

Kirsitns bakgårdshage sa...

Kult! Jeg prøvde meg på utstopping av mus og hoggorm da jeg var mindre, men jeg hadde ingen eksperthjelp tilgjengelig, så resultatet ble bare så som så...

Mete sa...

Av en eller annen grunn syntes jeg dette så mye mer krekslig ut enn å dissekere øyne, lunger, hjerter og forsøyelsessystem...

Kult at storesøster trives med dette!

AnitaH2 sa...

Beeesviiim!
Huh! Glad jeg droppet den runden der!

Related Posts with Thumbnails